Blog

 • Megszűnik a funkció, amit minden nap használtál

  09Május

  Megszűnik a funkció, amit minden nap használtál

  A Facebook május 31-gyel bezárólag több ismert funkcióját is megszünteti, melyek a felhasználók pontos helymeghatározásaihoz kötöttek.

  Mi szűnik meg?

  Az egyik ilyen az „Ismerősök a közelben” funkció, mellyel az ismerősök megoszthatták egymással tartózkodási helyüket. Az „Ismerősök a közelben” funkció bekapcsolásával a „Helyadatelőzmények” szolgáltatást is aktiválták a felhasználók. A „Helyadatelőzmények” csak az iOS és az Android rendszerre készült Facebook alkalmazásokban voltak elérhetőek, ezekben is privátan, ahol a felhasználók bármikor törölhették őket.

  Minden olyan felhasználót, aki korábban használta ezen funkciókat értesítésben figyelmeztettek a május 31-es megszűnésről. A helyadatok háttérszolgáltatására vonatkozó beállításokat azonban augusztus 1-ig lehet megtekinteni, törölni vagy letölteni. Ha addig nem teszünk semmit, akkor e dátumot követően az adatok automatikusan, maguktól törlődnek.

  És mi az oka ennek?

  Bár olyan funkciók is véget érnek ezzel, melyek már 8 éve működtek, a Facebook nem áll le a helyadatok gyűjtésével, melyet persze továbbra is az Adatkezelési szabályzatban foglaltaknak megfelelően tesz. Azonban arról nem közölt bővebb információt a közösségi oldalt üzemeltető Meta, hogy ezen funkciókat miért állítják le.


Beszélgessünk?
Ugrás az oldal tetejére