Blog

  • Tedd biztonságossá Facebook oldalad!

    09Június

    Tedd biztonságossá Facebook oldalad!


    A mai online világban sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint utána kapkodni és oltani a problématüzeket. Ne ugorjunk ennyire előre, inkább először járjuk körbe kicsit a kibertámadás témáját!

    Ki is a hacker?

    A hacker egy számítástechnikai szakember. Eredetileg a hacker egy szoftverszakértő volt, aki ügyfelek megbízásából kereste a honlapjuk, szoftverük gyengepontjait. Mára őket hívjuk etikus hackereknek, mert a közvélemény és a média gyakori téves szóhasználata miatt kénytelenek voltak felvenni az etikus jelzőt a szakmájuk neve elé.

    Mi a különbség a hacker és az etikus hacker között?

    Az etikus hacker hivatásszerűen, építő jelleggel, szerződéses formában, hivatalos felhatalmazással végzi a munkáját. Ezért ezt a hatóság is legálisnak tekinti és semmilyen jogi lépés nem történik ellene a munkavégzés kapcsán.

    A hacker ennek a szöges ellentéte. Támadó szándékból, megbízás és jogi felhatalmazás nélkül próbál feltörni, megszerezni más cégekhez köthető honlapokat, szoftvereket.

    A hacker tehát akkor nevezhető etikus hackernek, ha egy adott szervezet kéri fel a munkára. Ha nem rendelkezik jogi felhatalmással, akkor jó szándékból, előre bejelentés esetén sem lehet etikus hackernek nevezni.

    Most jön a legfontosabb. Hogyan tudod biztonságosabbá tenni az oldalad? Minden munkatársatoknak javasoljátok. Előzzétek meg a bajt. Mutatjuk a lépéseket:

    1, Jelszavatokat ne küldjétek egymásnak mailben. Ha szükséges, akkor telefonon felhívva diktáljátok be egymásnak.

    2, Esténként, ha befejezitek a munkát, akkor jelentkezzetek ki a Facebook fiókból, nem elég csak bezárni az ablakot.

    3, Soha senki ne jelölje be az „Emlékezz rám négyzetet”. Mindig írjuk be az email címünket és a jelszavunkat, újra és újra.

    4, Le kell ellenőrizni, hogy a Facebook fiókhoz kapcsolt emailcímek biztonságosak-e. Be kell kapcsolni a kétfaktoros hitelesítést mindkettőnél. A Facebook és az emailek jelszói különbözőek legyenek.

    5, Ismeretlen forrásból ne töltsünk le semmit.

    6, Minél kevesebb Plugint próbáljatok meg használni!

    Reméljük tudtunk segíteni, mert a hackerek általában mindenki előtt járnak. Ha kérdés merül fel, bátran írj nekünk Facebookon vagy üzenetben.

Beszélgessünk?
Ugrás az oldal tetejére