Blog

 • Milyen a pontos célzás a Facebook hirdetéseknél?

  08November

  Milyen a pontos célzás a Facebook hirdetéseknél?


  Erre sajnos egy biztosan működő választ nem fog senki mondani neked, mert nem lehet. A nehézség abból adódik, hogy mindenkinek, minden cégnek, de még a termékportfólión belül is találni teljesen más célcsoportot. De ennyire ne szaladjunk előre.

  Legelső lépéshez nincs is szükséged laptopra vagy internetre. Át kell gondolni, hogy kinek a problémáját oldja meg a terméked/szolgáltatásod.

  • Ezekre a kérdésekre válaszolnod kell minden esetben:
  • Melyik nemhez szólunk? Esetleg mindkettőhöz?
  • Regionális vagy országos? Esetleg interneten elérhető?
  • Életkorra szűkíthető a célcsoport?
  • Vannak a célcsoportnak jól megfogalmazható közös érdeklődési körei?
  • Milyen konkurenciáid vannak? Ők hol kommunikálnak?


  Ha megvagy ezekkel a konkrét válaszokkal, akkor szépen ki kellett körvonalazódnia a célközönségeidnek. Sosem 1 darab közönség van, ha igen, akkor még gondolkozz a kérdéseken. Egy terméknek/szolgáltatásnak mindig minimum 2, de inkább több mikroközösségnek lehet hirdetni, csak más kreatívval és szöveggel.

  2 példa, hogy lásd:

  Fotóautomatákat adsz bérbe? A termék és a szolgáltatás mellé ugye adott, de a célközönséged októberben már a halloween-i bulik szervezői, a szülinapot ünneplők, de már a jövő évi esküvőt szervezőket is eléred a hirdetési fiókban.

  Valamiért nem elterjedt és kevésbe ismert, de bizonyítottan sikeres a hasonmás célközönség. A Facebook algoritmusa az általad már elért emberekből készít egy listát, azokból az emberekből, akik hasonlítanak a te listádhoz és kifejezetten rájuk tudsz hirdetni.

  Csapatépítő helyszíned van? Nagyon szépen tudsz célozni vezetőbeosztásban, marketing szakmában tevékenykedő emberekere.


  Sosem kell kapkodni, mert a rosszul megválasztott célközönség nem hoz sikeres kampányt. Mindig próbáljuk meg minél jobban leszűkíteni a célközönséget. Lehet drágább lesz picivel, de a nem releváns emberekért nem szeretünk fizetni feleslegesen.

  Elakadtál? Nem tudod megcsinálni a hirdetéseket? Kérj profi segítséget a Publicity online marketing divíziójától! Kérd ingyenes ajánlatunkat: https://publica.hu/socialmedia

Beszélgessünk?
Ugrás az oldal tetejére