Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál

Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál

Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál

Május 16-án és 17-én veszi kezdetét az Alföld egyik legnagyobb tavaszi eseménye, az Országos Rétes- és Gasztronómiai Fesztivál. A látogatókat idén is változatos programok szórakoztatják majd.

A folklór programok között szerepel a Szilveszter Társulat előadásában a Pünkösdi Királynő népszínmű, ezen kívül láthatunk majd egy sokszínű előadást a szlovák és környékbeli települések népdalköreinek összeállításából is.

A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen a Bóbita Zenekar szombati interaktív műsora és vasárnapi bábelőadása mellett a játszótér és a vidámpark is tárt kapukkal várja majd őket.

A gasztronómia szerelmeseinek is kedveskedni szeretnénk, hiszen lesz rétesutca, borsétány és számos finomságot kínáló kiállító is a fesztiválon. A szombati napon főzőverseny, vasárnap pedig rétessütő verseny fokozza majd a hangulatot, melyet az országszerte ismert Lázár Chef főzőshow-ja koronáz meg!

Idén sem maradnak el az esti zenei programok! A szombati főprogram Geszti Péter és a Gringo sztár koncertje lesz, melyet Kothencz Lajos és a GMK Trió, továbbá DJ Dominique fellépése előz meg. Vasárnap Kállay-Saunders András, majd Kasza Tibor produkciója teszi fel az i-re a pontot, és zárja a fesztivált.

A szokásokhoz híven idén is Kiskőrös főtere köré épül a fesztivál, így a belépés mindenki számára ingyenes lesz.

További információk a fesztivál Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/1491958201046024/

 

Permalink

Recent Posts